Isover

Glaswol is een silicaat dat gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Het is een product dat vervaardigd wordt uit zand en gerecycleerd glas (geen post consumer). Het is niet brandbaar en niet oplosbaar in water, en daardoor erg geschikt als bouwmateriaal. Omdat glaswol jeuk kan veroorzaken, moet bij het werken ermee wel beschermende kledij worden gedragen, zoals werkhandschoenen en een stofmasker.
Glaswol is simpel te verwerken. Het weegt weinig. Men kan het knippen met een schaar of snijden met een lang mes (bijvoorbeeld een broodmes). Het kan worden gevouwen en in onregelmatige ruimte worden gepropt. Om het vast te zetten kunnen nietjes of spijkertjes worden gebruikt.
Een glaswoldeken heeft een zeer open, driedimensionale structuur. Lucht wordt als het ware ingesloten tussen de vezels en kan dus niet circuleren en warmte afvoeren: er wordt een isolerende luchtlaag gevormd.
Glaswol wordt ook geleverd met een bekleding erop bijvoorbeeld een laagje aluminiumfolie. Bij het isoleren van zolders kan deze beklede variant worden toegepast om zo een dampdichte isolatielaag te verkrijgen. De dampremmer, die aan de warmekant moet worden aangebracht, zorgt er dan voor dat er geen vochtproblemen door condensatie in het zolderdak ontstaan.

Isover wordt veelal gebruikt voor:
– Muurisolatie
– Hellende Dakisolatie
– Platdakisolatie
– Wanden en binnenmuren

De belangrijkste eigenschappen zijn:
– Flexibiliteit
– Goed isolerend vermogen
– Goede akoestische absorptie
– Onbrandbaar
– Makkelijke verwerkbaarheid